Het basis fitnessapparaat voor iedereen

Bijna iedereen zou graag iets veranderen aan zijn of haar lichaam. De één zou het liefst iets gespierder zijn of willen aankomen. De ander heeft last van overgewicht wat zo snel mogelijk moet verdwijnen. Voor die laatste groep is er een heel regiment aan oplossingen bedacht. Van zweetband tot moeilijke trainingsprogramma’s zoals P90X. Maar waarom gaan voor één van deze oplossingen wanneer je overtollig vet eenvoudig kunt verliezen door een hometrainer te gebruiken?

Hometrainer vs. sportschool

Een hometrainer voor thuistraining heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van de sportschool. Zo is een hometrainer goedkoper. Ja: de initiële aanschafsprijs is wellicht hoger dan de maandelijkse kosten van een sportschoolabonnement maar over langere tijd is een hometrainer goedkoper. Wat ook erg prettig is, is dat je al je trainingen thuis kan uitvoeren met alle gemakken van je eigen huis. Een uurtje fietsen voor de TV is gewoon erg prettig om te doen. Net als daarna direct onder je eigen douche stappen. Hét voordeel van een sportschool is variatie. Je kan kiezen uit een heel regiment verschillende apparaten. Is dat speciaal nodig? Nee. Het gaat om het uiteindelijke resultaat. En ik garandeer je dat resultaat hetgeen is wat je zal behalen!

Hometrainer en gezondheid

Hometrainer & Gezondheid

Een hometrainer heeft een groot aantal gezondheidsvoordelen ten opzichte van andere fitnessapparatuur. Je belast je knieën bijvoorbeeld minimaal. Daarnaast vergroot je de cardio vasculaire capaciteit van je lichaam. Vanzelfsprekend verbrand je vet door te trainen met een hometrainer. Maar hoeveel precies? Met een beetje moeite verbrand je al snel 600 calorieën per uur. Een kilo vet staat ongeveer gelijk aan 7000 calorieën. 12 dagen lang iedere dag een uurtje fietsen staat dus ongeveer gelijk aan een kilo gewichtsverlies.

De best betaalbare hometrainers bij Fitnessapparaat.nl

Je koopt al vanaf een paar honderd Euro een hometrainer bij één van de vele webwinkels die het Internet rijk is. Wil je een betrouwbare leverancier die topkwaliteit levert? Ga dan voor een hometrainer van Fitnessapparaat.nl. Vaak nog gratis bezorgd én geïnstalleerd ook!

Een krachtstation om thuis spieren te kweken

krachtstation

Stel; je wilt graag gaan sporten en een beetje spieren kweken maar je wil liever niet naar de sportschool. Een krachtstation is dan bij uitstek een uitkomst om thuis wat extra spieren te kweken. Maar hoe kweek je die spieren dan precies?

Trainen is belangrijk; maar voeding des te meer!

Men zegt weleens dat 80 procent van je resultaat wordt bepaald door goede voeding. En dat klopt als een bus! Zonder de juiste voeding tot je te nemen zal je nooit je doelstelling halen, of dit nu spieren kweken of vet verliezen is. Om spieren te kweken met een krachtstation is het van belang een calorie overschot te eten. Oftewel, meer calorieën eten dan je verbruikt. In principe erg eenvoudig uit te rekenen met de volgende formule:

Mannen:

BMR = 88.362 + (13.397 x gewicht in kg) + (4.799 x lengte in cm) – (5.677 x leeftijd in jaren)

Vrouwen:

BMR = 447.593 + (9.247 x gewicht in kg) + (3.098 x lengte in cm) – (4.330 x leeftijd in jaren)

Op basis van dit aantal calorieën maak je een voedingsschema. Je verhoudingen in proteïne, koolhydraten en vet moeten als volgt zijn: 40/40/20. Na verloop van tijd kan je gaan schuiven met deze waarden.

En dan de training met het krachtstation

trainen met een homegym

Wanneer je thuis traint zijn er een aantal keuzes. Trainen met je lichaamsgewicht, trainen met losse dumbbells, maar ook een krachtstation is een populaire optie. Hét grote voordeel van een krachtstation is dat je vrijwel alle spieren kan trainen met één apparaat. Dit bespaard enorm veel ruimte én kosten. Je hoeft namelijk niet voor ieder lichaamsdeel een apart apparaat aan te schaffen. Mijn persoonlijke tip is wel de volgende: koop een apparaat wat iets duurder is én van een goed merk. Je bouwt namelijk al vrij snel spiermassa op waardoor het gewicht van het apparaat niet langer toereikend is. Tevens is de bouwkwaliteit van premium krachtstations een stuk beter dan de diverse B-merken.

Overtuigd? Check dan Fitnessapparaat.nl voor een assortiment krachtstations. Met name het multi station van Tuff Stuff is een toppertje die je beslist een keer geprobeerd moet hebben in de showroom in Hengelo of Apeldoorn.

Fijn dagje in de natuur afgesloten met heerlijk eten!

Als verrassing voor mijn man had ik vorige maand een wildproeverij bij Wildproeverij.nl geboekt, omdat mijn man en ik gek op wandelen in de natuur en lekker eten zijn. Toen ik mijn man de avond van tevoren vertelde wat we gingen doen, werd hij gelijk helemaal enthousiast. Een wildproeverij combineert de twee elementen waar we zo dol op zijn, met elkaar en zorgt voor een interessant en leerzaam dagje uit! Op de dag van de wildproeverij zou het mooi weer worden, dus mijn man en ik konden niet wachten om de Veluwe op een bijzondere manier te ontdekken.

Aan het begin van de middag werden we opgewacht in een echte jachthut in de Veluwe en kregen we uitleg wat er die dag allemaal op het programma stond. Als eerste gingen we samen met de jager en de boswachter een jachtwandeling maken door het bos. Ze lieten ons zien hoe men op wild zou jagen en dat vonden we erg leuk om eens mee te maken. Je gaat namelijk op een hele andere manier naar de natuur om je heen kijken en er valt je ineens allemaal nieuwe dingen op waar je normaal niet op zou letten. Na deze wildtocht van ruim een uur kregen we lekker wat fris te drinken, want het was aardig warm geworden ‘s middags. Toen we een beetje bijgekomen waren, kregen we een demonstratie waarin we konden zien hoe men een wild dier ontweid en slacht. Dit vond ik ook erg interessant om te zien, want mijn opa is slager geweest en dus waren sommige onderdelen van deze demonstratie wel herkenbaar. Na deze demonstratie was het dan eindelijk zo ver: we konden gaan eten! Er was een uitgebreid buffet en wildbraad aanwezig waar we van konden smullen en dat hebben we dan ook zeker gedaan. We kregen verschillende soorten wild vlees zoals hert, wildzijn en wilde eend. Met een bijpassend wijntje erbij was het echt puur genieten! Mijn man en ik hebben dus een zeer geslaagd dagje uit gehad met Wildproeverij.nl. We raden het aan als je van de natuur houdt en er even tussenuit wil gaan, maar tegelijkertijd ook iets nieuws wil leren over wildjacht en natuurlijk een lekker hapje wil eten!

Wandelen op de Veluwe, actief tot rust komen

Wandelroutes Veluwe

De Veluwe staat bekend als één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Het natuurgebied kent dan ook oneindige mogelijkheden wat fietsen en wandelen betreft. De mogelijkheden zijn legioen en de natuur verveelt, door zijn diversiteit, nooit. Als je op zoek bent naar een mooie wandelroute op de Veluwe kun je vaak niet kiezen.

De Veluwe is een groot gebied en wordt verdeeld in meerdere gebieden. Het gebied van de gemeenten Heerde, Epe en Hattem wordt de Noord-Oost Veluwe genoemd. Vind jij het prettig om een al uitgezette wandeling te lopen? Ga dan eens bij de vvv van Epe naar binnen, hier is een speciale kaart verkrijgbaar waarin de uitgezette routes te vinden zijn. Ben jij iemand die liever zelf op pad gaat? Dan is er een kaart te koop waarbij je zelf je route kunt uitstippelen.

Op de Veluwe zijn genoeg horeca te vinden waar je even pauze kunt houden tijdens het wandelen en wat lekkers kunt eten of drinken. Wil jij je van te voren vast inlezen over de horeca? Check dan op www.vvvepe.nl de mogelijkheden op horecagebied.

Vaak wordt gedacht dat de Veluwe alleen voor de echte rustzoekers is, niets is echter minder waar. Ook voor kinderen is er meer dan genoeg te doen. Er zijn zelfs speciale kinderbelevingspaden. In de Gemeente Epe wordt dit ‘t Eperholt genoemd. Het zijn 3 verschillende paden met elk hun eigen wildthema. Soms kom je zelfs het wild echt tegen, maar sporen dat ze er zijn geweest zul je altijd vinden! Een belevingspad duurt ongeveer 1 a 1,5 uur staat garant voor ontdekken, speuren en beleven.

Wil je meerdere dagen wandelen, en meer van de Veluwe zien? Dan is een overnachting erg geschikt voor jou. Op www.vvvepe.nl vind je de mogelijkheden wat betreft overnachten. Van een camping tot een groepsaccommodatie, alles is mogelijk. Wil jij op een actieve manier tot rust komen? Lekker van de natuur genieten en je weer even helemaal opladen? Trek je wandelschoenen aan en ontdek de Veluwe!

Kunstkerstbomen met verlichting

Tegenwoordig is het zo afgezaagd om een echte natuurlijke kerstboom te kopen. Beter is om te kiezen voor een kunstkerstboom. Deze kun je vinden op deze website. Je vindt hier een groot aanbod van kunstkerstbomen. Xmas Deco heeft een groot assortiment van kunstkerstbomen. Je kunt alle kanten op met je kunstkerstboom. Ontdek ook het aanbod van kunstkerstbomen met verlichting online. Het aanbod is zeer uitgebreid en biedt voor ieder wel wat wils. Jij kunt ook eenmalig investeren in een kerstboom en er jaren mee vooruit. Het is een eenmalige investering waar je lang van kunt genieten. Zo hoef je niet iedere keer een nieuwe kerstboom te kopen! Dat bespaart niet alleen geld maar ook tijd en moeite.

Zet de kunstkerstboom op wanneer jij dat wilt. Wanneer je er weer klaar mee bent kan die weer de kast in. Vervolgens kun je hem dan volgend jaar weer opnieuw gebruiken. Een goede kunstkerstboom hoeft niet veel geld te kosten. Voor weinig geld koop je al een goede kunstkerstboom online bij Xmas Deco. Het maakt niet uit of je of veel of weinig geld te besteden hebt. Iedereen is welkom een kijkje te komen nemen en de prijzen te vergelijken. De prijzen zijn een stuk voordeliger dan bij menig concurrent. Ontdek ook hoe groot jouw voordeel is. Je bespaart gegarandeerd al veel geld door niet meer ieder jaar een kerstboom te hoeven te komen. Daarbij kun je hier ook nog eens de mooiste kunstkerstboom vinden tegen de allerlaagste prijs!

Prachtige kunstkerstbomen vind je hier!

Het is inmiddels alweer even geleden dat het kerst was maar vandaag heb ik een artikel over xmasdeco.nl. Over een halfjaar is het pas kerstmis maar ik heb mijn boom al in huis. Sterker nog, ik heb hem op de zolder liggen. Dit komt omdat ik een van de kunstkerstbomen van xmasdeco.nl heb. Ik kocht zelf altijd een echte kerstboom, helaas zorgte dit altijd voor veel rommel. Ik vond kunstkerstbomen er altijd erg nep uitzien en daarom koos ik er nooit voor om er een te okopen. Hier is uiteindelijk verandering in gekomen omdat ik bij een vriend van me op de koffie kwam. Het was toen kerst en deze vriend had een prachtige boom in de kamer staan. Ik dacht dat de boom echt was maar dit was niet het geval.

Je kunt hem een paar jaar gebruiken!
In bovenstaande alinea vertelde ik al dat ik dacht dat de boom van mijn vriend echt was. Dit was dus niet het geval en dit heeft ervoor gezorgd dat ik overtuigd werd om er ook een te kopen. Mijn vriend vertelde vervolgens waar hij zijn boom gekocht had en ik ben toen zelf naar de website toegegaan. Hier zag ik dat de kunstbomen voor hele mooie prijzen op de website staan. De prijzen zijn nog eens extra mooi als je beseft dat je er een aantal jaar mee kan doen. Ik heb mijn boom nu dus op de zolder staan en met kerst staat hij er weer!