In Duitsland wonen

Verhuizen naar Duitsland

Er kan een hele goede reden zijn om naar Duitsland te verhuizen. Hier vind je namelijk banen. Natuurlijk zul je ook hier wat moeite moeten doen, maar feit is dat vakmensen op velerlei terrein gezocht worden.

Verhuizen

Naar Duitsland verhuizen is voor veel mensen, met name voor hen die aan de grens wonen, niet zo’n grote stap. Ga eens een dag of twee in Duitsland kijken. Zoek een leuk dorp of stadje waar jullie alles vinden wat je zoekt, zoals een prachtig en vooral betaalbaar huis, een goede school voor de kinderen en een leuke leefomgeving. Je zult al snel zien dat Duitsland veel meer te bieden heeft dan je in eerste instantie zou denken. Een groot voordeel is dat men hier vakmensen zoekt en over het algemeen goed betaalt. Informeer eens bij een uitzendbureau of kijk eens op internet.

Huis kopen

In Duitsland is het, zeker gezien de superlage hypotheekrente, in heel wat regio’s goedkoper een huis te kopen dan te huren. Vraag om advies en probeer vooral rustig op de stoel te blijven zitten, want de informatie kan er best voor zorgen dat je met stoel en al omkiepert van pure verbazing. Er zijn regio’s waar huizen zo goedkoop zijn dat het lijkt alsof ze ze in de uitverkoop hebben gedaan. Sla twee vliegen in een klap. Een betaalbaar huis in een mooie regio en een leuke baan, waar je ook nog goed verdient. Duitsland heeft meer te bieden dan je op het eerste gezicht zou verwachten.

Vakantie

Het spreekt voor zich dat het ook loont om over een eigen vakantiehuis in Duitsland na te denken. Of om na het pensioen naar een van de schitterende regio’s, zoals het Sauerland, te vertrekken. Kinderen en vrienden komen maar al te graag op vakantie, pardon bezoek.

Huis kopen duitsland

Makelaar Duitsland

Jullie zijn er over uit. Emigreren. Nederland is niet waar je zijn wilt, of de ruimte blijkt beperkt. Te veel regels, te weinig plezier, een te klein huis of te hoge kosten… duizend en één redenen om ons kikkerlandje te verlaten. En je weet ook al waar naartoe. Duitsland.

Voorbereiden

Je hebt je zinnen gezet op een Duits huis. Zo eentje met een stuk landgoed, of juist een bescheiden, maar gezellig stulpje in het hart van het centrum. Of de beslissing nu net genomen is, het plan al een tijd op tafel ligt of jullie al jaren weten dat jullie naar Duitsland willen trekken: voorbereiden zal altijd moeten. Het maakt niet uit hoe. Maar… hoe?

Leer de taal

Eén van de meest genoemde mogelijkheden tot voorbereiden van emigratie. De taal leren. Hoera voor jullie: vandaag de dag worden scholieren gedwongen de Duitse taal onder de knie te krijgen. Das ist schön. Maar hoe zit het dan met jou? Hoe krijg je die Duitse woordenschat in de jouwe verweven en zal je de switch ooit kunnen maken? Het leren van een taal blijkt lastig wanneer je ouder bent. De eeuwig oude tip à het plakken van briefjes met Duitse woorden op alles dat leeft – of niet – blijkt goed te werken. Die heb je alvast binnen.

Zoek werk

Tja, ook deze zal je om de oren worden geslingerd. Zoek werk. Weet wat de Duitsers van je verwachten. Of jij van hen. Zorg dat je niet met lege handen komt te staan. Heb je genoeg budget? Pensioen? Steenrijk? Aber natürlich. In dat geval, ontspan!

En nog wat

In the end bestaat er een tal aan van die ”dingetjes”, waar je rekening mee zou kunnen houden wanneer je gaat emigreren naar Duitsland. Je kunt alles tot in de puntjes verzorgen. Maar de beste voorbereiding? Leer jezelf een motto. Niet denken. Gewoon doen!