Woning kopen in Duitsland

Huis Duitsland

Het wonen in Nederland lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo duur ten opzichte van andere landen, als je kijkt naar een land zoals Duitsland, merk je dat dit toch wel het geval is. Het wonen in Duitsland is vele malen goedkoper en niet alleen op het gebied van wonen. Mensen doen niet voor niets bijvoorbeeld hun boodschappen over de grens of gaan het liefst in Duitsland tanken met de auto. De prijzen liggen in Duitsland nou eenmaal lager, waardoor wonen in Duitsland steeds aantrekkelijker wordt voor de inwoners van Nederland, want wie wil er nou geen geld besparen?

Koopwoning in Duitsland

Wat meteen opvalt bij de koopwoningen in Duitsland zijn de lage prijzen. Je kunt eigenlijk altijd rekenen op een eigen oprit en zelfs vaak op een tuin terwijl je dat in Nederland vaak niet hebt. Een bijkomend ander voordeel: de hypotheek ligt in Duitsland maar liefst 1% lager dan in Nederland, en ook dat is een belangrijk punt.

Wat voor de meeste Nederlanders aantrekkelijk is, is een woning vlakbij de grens. Er zijn zelfs makelaars die zich hierin specialiseren. Zij helpen mensen die graag in Duitsland willen wonen en net over de grens gaan wonen zodat ze nog altijd dichtbij Nederland zijn.

Het bouwen van een huis is ook geen enkel probleem in Duitsland, in tegenstelling tot Nederland. Hier is het een bijzondere kans om een huis te kunnen bouwen, maar ook dan moet je maar net het grote bedrag hebben om dit te kunnen doen. In Duitsland is het eigenlijk niet bijzonder en de grondprijs kan wel 200 euro per vierkante meter lager liggen. Je bespaart hiermee dus bakken met geld en krijgt ook nog eens het huis van je dromen. Dit alleen is al genoeg reden om te kiezen voor een verhuizing naar Duitsland.

Leave a Reply

Your email address will not be published.