Fijn dagje in de natuur afgesloten met heerlijk eten!

Als verrassing voor mijn man had ik vorige maand een wildproeverij bij Wildproeverij.nl geboekt, omdat mijn man en ik gek op wandelen in de natuur en lekker eten zijn. Toen ik mijn man de avond van tevoren vertelde wat we gingen doen, werd hij gelijk helemaal enthousiast. Een wildproeverij combineert de twee elementen waar we zo dol op zijn, met elkaar en zorgt voor een interessant en leerzaam dagje uit! Op de dag van de wildproeverij zou het mooi weer worden, dus mijn man en ik konden niet wachten om de Veluwe op een bijzondere manier te ontdekken.

Aan het begin van de middag werden we opgewacht in een echte jachthut in de Veluwe en kregen we uitleg wat er die dag allemaal op het programma stond. Als eerste gingen we samen met de jager en de boswachter een jachtwandeling maken door het bos. Ze lieten ons zien hoe men op wild zou jagen en dat vonden we erg leuk om eens mee te maken. Je gaat namelijk op een hele andere manier naar de natuur om je heen kijken en er valt je ineens allemaal nieuwe dingen op waar je normaal niet op zou letten. Na deze wildtocht van ruim een uur kregen we lekker wat fris te drinken, want het was aardig warm geworden ‘s middags. Toen we een beetje bijgekomen waren, kregen we een demonstratie waarin we konden zien hoe men een wild dier ontweid en slacht. Dit vond ik ook erg interessant om te zien, want mijn opa is slager geweest en dus waren sommige onderdelen van deze demonstratie wel herkenbaar. Na deze demonstratie was het dan eindelijk zo ver: we konden gaan eten! Er was een uitgebreid buffet en wildbraad aanwezig waar we van konden smullen en dat hebben we dan ook zeker gedaan. We kregen verschillende soorten wild vlees zoals hert, wildzijn en wilde eend. Met een bijpassend wijntje erbij was het echt puur genieten! Mijn man en ik hebben dus een zeer geslaagd dagje uit gehad met Wildproeverij.nl. We raden het aan als je van de natuur houdt en er even tussenuit wil gaan, maar tegelijkertijd ook iets nieuws wil leren over wildjacht en natuurlijk een lekker hapje wil eten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.