Huis kopen duitsland

Makelaar Duitsland

Jullie zijn er over uit. Emigreren. Nederland is niet waar je zijn wilt, of de ruimte blijkt beperkt. Te veel regels, te weinig plezier, een te klein huis of te hoge kosten… duizend en één redenen om ons kikkerlandje te verlaten. En je weet ook al waar naartoe. Duitsland.

Voorbereiden

Je hebt je zinnen gezet op een Duits huis. Zo eentje met een stuk landgoed, of juist een bescheiden, maar gezellig stulpje in het hart van het centrum. Of de beslissing nu net genomen is, het plan al een tijd op tafel ligt of jullie al jaren weten dat jullie naar Duitsland willen trekken: voorbereiden zal altijd moeten. Het maakt niet uit hoe. Maar… hoe?

Leer de taal

Eén van de meest genoemde mogelijkheden tot voorbereiden van emigratie. De taal leren. Hoera voor jullie: vandaag de dag worden scholieren gedwongen de Duitse taal onder de knie te krijgen. Das ist schön. Maar hoe zit het dan met jou? Hoe krijg je die Duitse woordenschat in de jouwe verweven en zal je de switch ooit kunnen maken? Het leren van een taal blijkt lastig wanneer je ouder bent. De eeuwig oude tip à het plakken van briefjes met Duitse woorden op alles dat leeft – of niet – blijkt goed te werken. Die heb je alvast binnen.

Zoek werk

Tja, ook deze zal je om de oren worden geslingerd. Zoek werk. Weet wat de Duitsers van je verwachten. Of jij van hen. Zorg dat je niet met lege handen komt te staan. Heb je genoeg budget? Pensioen? Steenrijk? Aber natürlich. In dat geval, ontspan!

En nog wat

In the end bestaat er een tal aan van die ”dingetjes”, waar je rekening mee zou kunnen houden wanneer je gaat emigreren naar Duitsland. Je kunt alles tot in de puntjes verzorgen. Maar de beste voorbereiding? Leer jezelf een motto. Niet denken. Gewoon doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.