BTW teruggave voor zonnepanelen

Op de factuur van de installatie van jouw zonnepanelen staat een hoger bedrag dan je uiteindelijk kwijt bent. De Belastingdienst geeft de btw van 21 procent over de aankoop en de installatie van de zonnepanelen terug aan jou. Bij een gemiddelde installatie kan dit zo rond de 1000 euro opleveren. Nog een financiële prikkel dus om de aanschaf van zonnepanelen te overwegen! Hieronder lees je hoe deze btw-teruggave voor zonnepanelen nu precies werkt.

Kleine energieleverancier

Gek eigenlijk, maar de Belastingdienst behandelt jou als eigenaar van zonnepanelen als een kleine energieleverancier. De stroom die je opwekt, ‘verkoop’ je immers weer aan jouw stroomleverancier. Ook al ben je dus feitelijk geen ondernemer voor de afdracht van btw, je mag dus wel de btw terugvragen.
Realiseer je overigens ook dat het aanvragen van de btw-teruggave voor zonnepanelen niet per se moeilijk is, maar wel even een administratieve klus. Heb je hier liever geen zin in? Dan zijn er diverse partijen die dit graag voor je willen regelen. Denk hierbij aan tarieven van rond de 100 euro, dus hoewel niet gratis, kan dit nog steeds een aantrekkelijk aanbod zijn op de totale btw-teruggave.

Btw terugvragen voor zonnepanelen als ondernemer of ZZP’er

Ben je overigens zelf al ondernemer of zzp’er? Dan werkt dit proces net even anders. Je kunt op de website van de Belastingdienst terugvinden waar je aan moet denken, via ‘Btw terugvragen voor zonnepanelen – ik ben ondernemer’. Let op! En is je jaaromzet boven de 20.000 euro? Dan kun je geen gebruik maken van de KOR.

De meeste particulieren die zonnepanelen aanschaffen, maken gebruik van de Kleine Ondernemers Regeling. Op deze manier bespaar je bijvoorbeeld op administratieve lasten, maar kun je feitelijk ook weinig anders. Bedenk bijvoorbeeld ook dat zonnepanelen soms onderhoud nodig hebben, maar je de btw over deze werkzaamheden dus ook niet kunt terugvragen.

Als ‘volwaardige’ ondernemer kan dit natuurlijk wel en kun je ook reparatie, vervanging of uitbreiding meenemen in je btw-teruggave.

Btw afdragen en btw terugvragen

Als ondernemer moet je btw afdragen over alle diensten en producten die je levert aan anderen. Dit principe kent bijna iedereen, evenals het algemene btw-tarief wat daarbij hoort: 21 procent. Aan de andere kant, mogen ondernemers ook de reeds betaalde btw die zij nodig hebben om hun onderneming te voeren, terugvragen. Dit ‘wegstrepen’ gebeurt in de btw-aangifte die de meeste ondernemers een keer per kwartaal doen. Als ‘producent’ van zonnepanelen is het echter lastig om precies te berekenen hoeveel stroom je hebt verkocht aan je energieleverancier en daarom wordt er gerekend met een schatting van de hoeveelheid stroom die je kan opwekken met jouw installatie. Dit bedrag wordt het ‘forfait’ genoemd. Dit is een relatief klein bedrag vergeleken met de btw die je terug kan vragen, dus weinig om je zorgen over te maken.

Een stappenplan voor het terugvragen

Ben je particulier? Dan kun je stappenplan van Milieu Centraal bijvoorbeeld volgen.

BTW terugvragen voor zonnepanelen met dubbele functie

Let op! Zijn jouw zonnepanelen ook jouw dakbedekking? Dit zijn bijvoorbeeld moderne zonnepanelen in de vorm van dakpannen. Dan mag je in dat geval slechts een deel van de btw terugvragen. De zonnepanelen hebben in immers ook een dubbele functie. Er wordt daarom voor dit soort zonnepanelen met een ander forfait gerekend.

Ook hiervoor vind je op de website van Milieu Centraal vind je overzichtelijke tabellen met rekenvoorbeelden van verschillende aantallen zonnepanelen en het bijbehorende forfait.

Laatste tips

Tot slot een paar belangrijk tips om in het achterhoofd te houden. Binnen 6 maanden na afloop van het kalenderjaar waarin je de zonnepanelen hebt aangeschaft, moet je uiterlijk je aangifte hebben gedaan. Doe je dit niet, dan kun je een boete verwachten van de Belastingdienst, ook al heb je de KOR aangevraagd. Mocht je dus geen bericht en bevestiging hebben ontvangen (digitaal of via de post), probeer dan zelf zo snel mogelijk contact op te nemen met de Belastingdienst.

Vastgoedmanagement voor professionals

Investeren in vastgoed is zeer aantrekkelijk voor beleggers. Voorwaarde is natuurlijk wel dat dit vastgoed voldoende geld oplevert, bijvoorbeeld door middel van huurinkomsten. Alleen zo zorgt het vastgoed voor een goed rendement. Wil je als belegger het beheer van je vastgoed uitbesteden? Dan kun je heel eenvoudig kiezen voor een organisatie die gespecialiseerd is in vastgoedmanagement. In de meeste gevallen is dit de beste optie om zo veel mogelijk rendement uit je belegging te behalen. Een vastgoedmanagementorganisatie heeft immers enorm veel ervaring in het vak en weet precies hoe het zo veel mogelijk winst voor je ophaalt. Bovendien scheelt het uitbesteden van het beheer je enorm veel kopzorgen.

Investeren door institutionele beleggers

Vastgoed kan worden gekocht door een particuliere belegger, maar meestal gaat het om grotere organisaties die hun geld in vastgoed investeren. Denk bijvoorbeeld aan banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen. Zij leggen nu geld in met de hoop hier vervolgens in de toekomst veel meer geld van te maken. Dit soort bedrijven die in vastgoed investeren noemen we ook wel institutionele beleggers. Zij zijn verenigd in de IVBN, de Vereniging van Institutionele Beleggers.

Investeren in vastgoed

De exploitatie van vastgoed

We kunnen drie verschillende beleidsniveaus onderscheiden met betrekking tot vastgoedexploitatie. Als eerste is er het strategische niveau, waarna het tactische niveau en ook het operationele niveau volgen. Ieder niveau behoort toe aan een eigen managementafdeling. Zo gaat het portefeuillemanagement over het strategische niveau, het assetmanagement over het tactische niveau en het property management over het operationele niveau. Dit laatste niveau betreft het daadwerkelijke beheer van het vastgoed.

Vastgoed laten beheren door een gespecialiseerd bedrijf

Een vastgoedmanagementbedrijf zorgt in opdracht van de particuliere of institutionele belegger voor het volledige beheer van de aanwezige vastgoedportefeuille. Hierbij gaat het met name om de verhuur van de beleggingspanden. Dit vastgoedmanagement is overigens enorm veranderd. Waar beleggingsorganisaties in de jaren zestig nog zelf de touwtjes in handen hielden, zijn ze het werk sindsdien steeds meer gaan uitbesteden. Dit komt de professionaliteit van het vastgoedbeheer steeds meer ten goede. In de jaren negentig was er relatief veel leegstand in onder meer kantoorpanden. Het vakkundige beheer door vastgoedmanagementorganisaties heeft ervoor gezorgd dat de mogelijkheden en potentiële rendementen van een pand beter werden onderzocht. Op deze manier ontstonden er betere relaties met huurders en werden ook de prestaties van het vastgoed verhoogd.

Processen binnen vastgoedbeheer

Vastgoedmanagement kan worden onderverdeeld in drie afzonderlijke processen: het acquisitieproces, het exploitatieproces en het dispositieproces.

Acquisitieproces

Dit proces behelst het aankopen van aantrekkelijke vastgoedpanden. De vastgoedmanager zorgt onder meer voor het spotten van interessante opties en het onderzoeken van het potentieel van een pand. Daarnaast regelt hij een goede afwikkeling met betrekking tot de aankoop. Zijn expertise en ervaring zijn essentieel bij het beoordelen van nieuwe projecten, omdat hiermee nauwkeurig kan worden bepaald of een beleggingsobject interessant genoeg is voor de investeerder.

Exploitatieproces

Zolang het vastgoedobject in het bezit blijft van een belegger, blijft dit proces gaande. Voor een zo hoog mogelijk rendement moet het pand worden geëxploiteerd tegen een zo gunstig mogelijk prijs. Natuurlijk zijn op dit punt ook andere voorwaarden van belang, zoals een goede relatie met de huurder. Bij de exploitatie komen ook andere zaken kijken, waaronder een beheerplan, een onderhoudsplan, een financieel plan en een marktanalyse.

Dispositieproces

Voldoet een beleggingsobjecten niet meer aan de wensen van de investeerder, bijvoorbeeld door een tegenvallend rendement? Dan moet er worden gedacht aan dispositie, oftewel verkoop.

De taken van een vastgoedmanager

Een goede vastgoedmanager is in feite een manusje van alles. Hij adviseert de beleggingsorganisatie zo optimaal mogelijk en is tegelijkertijd ook het aanspreekpunt voor de verhuurder, de huurder en de beheerder van een vastgoedpand. Verder zorgt hij ook voor de contracten tussen de verschillende partijen. Al met al is er genoeg te doen voor de vastgoedmanager. Dit vraagt dan ook om enorm veel kennis en kunde. Het is dan ook niet eenvoudig om zomaar even vastgoedmanager te worden. Je hebt niet alleen veel verstand van financiële zaken nodig, maar moet ook beschikken over goede sociale vaardigheden in alle voorkomende situaties.

Waarom je geen goedkope trampoline zou moeten kopen

Kinderen zijn dol op trampolines, en waarom zouden ze ook niet? Met trampolines kan een kind de wetten van de zwaartekracht trotseren. Ze kunnen hoger springen dan ooit, onmogelijke salto’s maken en zich een Olympische gymnast voelen. Het is niet meer dan normaal dat je een geweldig product als een trampoline voor je kind wilt kopen, maar het is ook normaal dat je een beslissing wilt nemen die veilig en betrouwbaar is voor jouw kind. Het is belangrijk dat je in een trampoline investeert die ontworpen is om je kind alle mogelijke veiligheid te bieden, zodat het kan genieten zonder gewond te raken. Goedkope trampolines zijn geen kwaliteit trampolines die jouw kind veilig houden.

Een trampoline kopen

Bij de aankoop van een trampoline moet je een paar dingen in gedachten houden. Je moet rekening houden met de leeftijd en de grootte van de mensen die de trampoline gaan gebruiken. Neem deze informatie en zorg ervoor dat de trampoline die je aan wil schaffen voldoet aan de specificaties voor iedereen die er gebruik van zal maken.

Je wilt ook een trampoline die zal passen in een gebied van je tuin die het toelaat om gemakkelijk te kunnen springen terwijl jongere, minder ervaren kinderen er ook kunnen  springen. Als je de verschillende merken bekijkt, moet je ervoor zorgen dat je er niet een koopt die in een minder veilig gebied past, alleen maar omdat hij goedkoper is. Het is veel belangrijker dat je degene neemt die het veiligst is, ongeacht de kosten.

Trampoline Veiligheid

Jouw toekomstige trampoline moet gegalvaniseerd zijn, dit geldt zowel voor de binnen- als de buitenkant. Dit beschermt tegen roest, waardoor het zijn duurzaamheid minder snel kan verliezen. Het is namelijk zeer belangrijk dat je trampoline nog lang meegaat. Je wilt ook dat de trampoline zo breed mogelijk is, de goedkopere trampolines hebben vaak dunnere randen die niet meer zijn dan een rok, waardoor ze minder veilig zijn. De duurdere trampolines zijn ook gemaakt met meer duurzame matten, deze matten zullen niet zo laag zinken als de goedkopere en zullen buigen op een manier die gezonder is voor de gewrichten van de jumpers.

De duurdere trampolines zijn steviger gebouwd en zijn gemaakt van hoogwaardige en sterkere materialen. Bij goedkopere trampolines worden kortere veren gebruikt, waardoor de springer een hardere stuit ervaart, wat tot verwondingen kan leiden. Duurdere trampolines hebben ook meer veren en dit zorgt voor betere sprongen. Goedkope trampolines kunnen ook veel sneller kapot gaan. Hierdoor kunnen gevaarlijke scheuren ontstaan, wat kan resulteren in een ongeval.

We zijn geprogrammeerd om op budget te winkelen en de beste prijs te willen pakken, we willen graag die goede deals vinden op alles. Dit kan een goede zaak zijn en kan ons helpen om financieel verantwoordelijk te zijn. Er zijn echter een paar dingen die een persoon nooit moet afwegen en dat is prijs versus veiligheid als het gaat om een trampoline. Je krijgt waar je voor betaald hebt en je wilt er zeker van zijn dat je het beste hebt. Je zult ook een trampoline willen kopen die wordt geleverd met een goede garantie. De trampolines in het duurdere segment hebben vaak goede garanties van drie of meer jaar. Dit helpt je om vertrouwen te voelen, Je wilt weten dat het bedrijf honderd procent  staat achter de trampoline. Dingen zoals de mat en het frame zijn voorbeelden van de dingen die zouden worden gedekt.

Meeldauw bestrijden

Meeldauw is een veel voorkomende schimmelziekte die de mooie siertuin of moestuin flink kan aantasten. Schimmels hebben geen bladeren of wortels om voedingsstoffen op te nemen en gebruiken een gastheer als voedingsbron. Meeldauw komt vooral voor tijdens de zomer en zeker tijdens droge en warme periodes. Meeldauw is herkenbaar als een meelachtige stof die zich nestelt aan de bovenkant van bladeren en bloemen en op de stengels van en plant. Als de meeldauw langer op de plant zit zal het een donkere krijgen en gaan de bladeren van de gastheer krullen. De plant zal in de meeste gevallen wel overleven.

Kwetsbare planten en groenten

Niet alle planten zijn gevoelig voor meeldauw. Sommige planten zullen sneller besmet raken. Voorbeelden hiervan zijn rozen, begonia’s, asters, kamperfoelie, ridderspoor en berberis. Ook groeten kunnen last krijgen van meeldauw. Ze zien er niet meer aantrekkelijk uit en belanden voornamelijk op in de vuilnisbak. Vooral appels, aardbeien, courgettes, komkommers, tomaten en druiven kunnen snel last krijgen van deze schimmel.

Echte en valse meeldauw

Meeldauw kan snel worden verward met valse meeldauw. Dit is een schimmelvariant waarbij de schimmelpluisjes juist aan de onderkant van een blad zichtbaar zijn. De bovenkant van het blad krijgt gele vlekken die later bruin zullen worden. In tegenstelling tot echte meeldauw komt deze schimmel voornamelijk op bij vochtige leefomstandigheden en juist niet bij droog en warm weer.

Gebruik rood licht

Wetenschappers hebben ontdekt dat het gebruik van rood licht de weerstand van planten vergroot. Hierdoor krijgt meeldauw minder kans om zich te ontwikkelen. Voor een particulier is dit wellicht te omslachtig, maar voor de serieuze amateur of beroepsmatige kweker is het een milieuvriendelijke manier om de ziekte buiten de deur te houden.

Voorkomen van meeldauw

Voorkomen is altijd beter dan genezen en ook in het geval van meeldauw is dit zeker het geval. Kies indien mogelijk voor resistente rassen. Planten in een goed voedzame bodem hebben minder snel last van de schimmelziekte. Tijdens droge periodes moeten de planten veel water krijgen waardoor ze niet kunnen verzwakken. Voldoende licht en lucht is belangrijk voor een gezonde groei. Plant de planten daarom niet te dicht bij elkaar.
Een plant met een sterke celwand zal minder snel worden aangetast. Voeg extra calcium of silicium toe aan de voeding om de celwanden te versterken. Vermijd juist stikstof in omdat meeldauw hierdoor extra snel groeit. Zijn enkele bladeren toch aangetast dan kan het proces worden gestopt of vertraagd door de aangetaste bladeren te verwijderen. Plaats geen planten die extra gevoelig zijn op een aangetaste grond. Lukt dit net dan moet de grond worden afgegraven en vervangen door verste aarde. Door deze maatregelen is de kans op besmetting altijd een stuk minder groot.

Bestrijden van meeldauw

Ondanks alle voorzorgmaatregelen zal het soms niet lukken om meeldauw tegen te houden. Vooral bij ongunstige weersomstandigheden kan de schimmel zich zeer snel ontwikkelen. De eerste remedie blijft altijd het verwijderen van de aangetaste delen en goed vochtig houden van de grond. Besproei de struiken preventief met salicylzuur om de afweer te versterken. Werkt dit onvoldoende dan is actieve bestrijding nodig. Verreweg de neste en goedkoopste methode is de planten besproeien met een mix van 40% melk en 60% water. Deze methode is bovendien natuurvriendelijk. Het enige nadeel is dat slakken op de melk kunnen afkomen. Om ze hiervan te weerhouden kan aan het mengsel een schepje zout worden toegevoegd. Azijn is ook zeker een effectief middel, maar is niet aan te raden omdat de zuurtegraad van de bodem sterk zal toenemen waardoor planten juist dood kunnen gaan. Dat is ook het geval voor vrij verkrijgbare spuitzwavel. Dit is alleen een goede oplossing als de planten in de tuin heel veel last van meeldauw. Gebruik tijdens het opbrengen met de spuit wel een beschermend masker zodat de zwavel niet kan worden ingeademd. Vooral in de druiventeelt is het middel populair en effectief.

Biologische bestrijdingsmiddelen

Er zijn verschillende bioloh=gische bestrijdingsmiddeln verkrijgbaar. Protecta bicarbonaat met zwarte zeep werkt effectief. DCM Ortie-Protect is zowel preventief of als bestrijdingsmiddel te gebruiken. Het is gemaakt op basis van brandnetelgier. Fytosave Garden biocide is een nieuw ontwikkeld middel om de afweer van de plant te versterken. Het is geschikt voor komkommerachtigen, tomaten en aardbeien. Cuprex Garden antischimmelpap is een biologisch product die er voor zorgt dat de schimmel zich niet kan ontwikkelen. DCM Equi Protect is een concentraat van heermoes heeft is door de schimmelwerende werking geschikt tegen meeldauw. Goed te gebruiken bij fruit, groenten en sierplanten.

De hooiberg

Hooiberg

De hooiberg, ook wel steltenberg of roedenberg genoemd, zie je nog altijd op het erf van boerenbedrijven. Vooral de agrarische sector die gecombineerd wordt met veeteelt, heeft altijd een hooiberg op het erf staan. De hooiberg is een opslagplaats voor hooi waar de koeien in de wintermaanden van kunnen eten. De palen (zeven in totaal) van een hooiberg, worden roeden genoemd. De opslagplaats voor hooi heeft een verstelbaar dak. In de loop van de zomermaanden komt er steeds meer hooi bovenop de bestaande berg, het is dan handig om het dak weer naar boven te takelen. Het dak van een hooiberg is altijd rietgedekt.

Hooiberg restauratie

Een bestaande hooiberg laten restaureren, kan worden uitbesteed aan Richard Wigink Holten. Een bedrijf wat gespecialiseerd is in het bouwen van een nieuwe, maar ook het opknappen van een oude, klassieke constructie. Je oude hooiberg krijgt na een opknapbeurt weer het traditionele aangezicht op het boerenerf.

Een nieuwe hooiberg

Met authentieke verbindingen worden de nieuwe hooibergen gebouwd en zorgen voor een ouderwetse uitstraling. Kleine hooibergen die niet specifiek voor het bewaren van hooi worden gebruikt, kunnen worden gerealiseerd met 1, 2, 3 of 4 roeden (palen) Er wordt een rietdekker ingehuurd om het dak te voorzien van riet. De onvervalste, klassieke werkwijze geeft de hooiberg een prachtige, originele aanblik naast de boerderij.

Maatwerk

Wigink.nl uit Holten levert altijd maatwerk en luister naar zijn klanten. Standaard modellen kunnen naar eigen specifieke wensen worden gerealiseerd. Niet elke hooiberg past in een bepaalde omgeving. Wigink denkt mee in het project en zal altijd goede adviezen geven. Het is zinvol om eens een kijkje te nemen in Holten waar dit bedrijf is gevestigd. Je kunt daar zien hoe een hooiberg wordt gebouwd en welke modellen kunnen worden verwezenlijkt.

Ervaring

Met een ervaring van 20 jaar is dit bedrijf in staat om op professionele wijze je stukje erf te voorzien van een respectabele hooiberg. Naast het bouwen en restaureren van deze objecten is Wigink ook thuis in bos- en houtproducten. Ook weten zij alles van gebinten, de portaalvormige houten draagconstructies in oude boerderijen. De eiken gebinten zijn traditionele verbindingen die werden gebruikt voor de bouw van een boerderij. Bij een renovatie van een oude boerderij, weet dit bedrijf als geen ander de rustieke uitstraling te behouden, door deze gebinten te gebruiken.
Kijk voor meer informatie op de website.

Senseo ontkalken voor lekkere koffie

Senseo ontkalken

A koffie a day, keeps the doctor away. Je wil je Senseo-toestel natuurlijk zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Daarom is een goed onderhoud zeer belangrijk. Je Senseo ontkalken is daarbij van groot belang. Kalk in het water zorgt voor een verminderde smaak. Heb je een Nespresso-toestel? Op schoonmaakbaas.nl kan je ook een artikel vinden over het ontkalken van een Nespresso.

Wanneer je Senseo ontkalken?

Je ontkalkt je toestel best om de 3 maanden. Zeker als je koffie niet meer zo heet is als normaal of als de smaak niet meer hetzelfde is. Sommige toestellen hebben een ingebouwde sensor. Deze doet een lampje branden wanneer je je Senseo moet ontkalken. Vergeet ook niet om de padhouder wekelijks schoon te maken.

Hoe je Senseo ontkalken?

Je hebt natuurlijk een Senseo-toestel nodig. Ga ook op zoek naar een kom met een inhoud van 1,5 liter en koop een degelijke Senseo ontkalker. Volg dan deze stappen:

  • Vul het reservoir met koud water.
  • Voeg de ontkalker toe en wacht tot het poeder is opgelost.
  • Zet de kom onder het toestel.
  • Leg een gebruikte koffiepad in de houder.
  • Blijf kopjes zetten tot het reservoir leeg is.
  • Herhaal dit tot je 1,5 liter water hebt weggewerkt.
  • Vul het reservoir met enkel water en laat het door het toestel lopen. Herhaal dit tot er weer proper water uit het apparaat komt.
  • Maak de padhouder schoon.

Je kan in plaats van ontkalker ook citroensap gebruiken. Natuurlijk is citroensap minder effectief.

Als je een kop koffie wil zetten, is het belangrijk dat je vers water gebruikt. Water dat een aantal dagen in het reservoir heeft gezeten zorgt voor kalk in je toestel.

Vergeet ook de buitenkant van je toestel niet te poetsen. Zo ziet hij er weer zo goed als nieuw uit. Nu kan je weer genieten van je dagelijkse kop koffie.

Maximale hypotheek voor onroerend goed

Maximale hypotheek

Het gebruik van uw woning als onderpand voor een lening is een beslissing die goed gepland moet worden. Bekijk hoe je een hypotheek op onroerend goed afsluit.

Als u een woning op eigen naam heeft geregistreerd en u heeft geld nodig, dan kunt u een hypotheek nemen op het huis of appartement om het te krijgen. Een hypotheek, ook wel herfinanciering van onroerend goed genoemd, is een lening die de garantie biedt dat een reeds afgelost onroerend goed wordt afgelost.

Daarom rekenen banken die wel herfinancieren lagere rentetarieven aan dan bijvoorbeeld persoonlijke leningen of speciale check fees, die geen activa als onderpand hebben.

Als u bang bent om een lening af te sluiten die als onderpand voor uw huis levert, weet dan dat het nog steeds de moeite waard is om dit krediet te overwegen. U moet twee voorzorgsmaatregelen nemen: u moet uw uitgaven en het geld dat per maand overblijft kennen en weten in welke situaties het de moeite waard is om na de herfinanciering te gaan. Kijk eens!

Wanneer een hypotheek op het huis nemen

Bekijk enkele situaties waarin het de moeite waard is om de woning te herfinancieren:

1. Uitbreiding van het bedrijf

In dit geval heeft u een bedrijf, u wilt de winst verhogen en gelooft dat een hervorming meer geld zal opleveren. Het is dus de moeite waard om een hypotheek af te sluiten omdat u weet dat u het geld hebt om de hypotheek te betalen en geen risico’s loopt om uw huis te verliezen in de toekomst.

2. Hervorming van het huis

Hier waardeert u het onroerend goed dat gerenoveerd moet worden, maar betaalt u een lening met langere looptijden (tot 30 jaar) en betere tarieven dan de rente op de kredietkaart, de speciale cheque of de persoonlijke lening.

3. Duurdere schulden aflossen

Hypothecair geld kan u helpen bij het betalen van andere schulden met een hoge rente, zoals creditcards en speciale cheques. Dus concentreer je alle termijnen op één lening.

Wat te weten over hypothecair krediet

Alvorens deze schuld aan te gaan, moet u weten dat het niet voldoende is om een eigendom als onderpand te hebben: de bank maakt een kredietanalyse. Met andere woorden, het controleert of u in staat bent om de hypotheektermijnen te betalen. Daarnaast controleert de bank ook of u beperkingen heeft op uw naam.

Als alles goed is, wordt de lening goedgekeurd en kunt u het geld ophalen. U kunt proberen om tot 60% van de waarde van het onroerend goed te krijgen, maar alles hangt af van deze taxatie.

De voordelen van de hypotheek

Naast het verkrijgen van een hoge lening is de aflossingstermijn lang. De klant kan tot 30 jaar oud zijn om het terug te betalen. Omdat er een garantiehuis is, brengt de bank over deze betalingen meestal minder rente in rekening. Toch is het goed om de verschillende instellingen die deze lening aanbieden te onderzoeken, op de website https://confinced.nl vindt u alle informatie die u nodig heeft om de beste beslissing te nemen.

Woning kopen in Duitsland

Huis Duitsland

Het wonen in Nederland lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo duur ten opzichte van andere landen, als je kijkt naar een land zoals Duitsland, merk je dat dit toch wel het geval is. Het wonen in Duitsland is vele malen goedkoper en niet alleen op het gebied van wonen. Mensen doen niet voor niets bijvoorbeeld hun boodschappen over de grens of gaan het liefst in Duitsland tanken met de auto. De prijzen liggen in Duitsland nou eenmaal lager, waardoor wonen in Duitsland steeds aantrekkelijker wordt voor de inwoners van Nederland, want wie wil er nou geen geld besparen?

Koopwoning in Duitsland

Wat meteen opvalt bij de koopwoningen in Duitsland zijn de lage prijzen. Je kunt eigenlijk altijd rekenen op een eigen oprit en zelfs vaak op een tuin terwijl je dat in Nederland vaak niet hebt. Een bijkomend ander voordeel: de hypotheek ligt in Duitsland maar liefst 1% lager dan in Nederland, en ook dat is een belangrijk punt.

Wat voor de meeste Nederlanders aantrekkelijk is, is een woning vlakbij de grens. Er zijn zelfs makelaars die zich hierin specialiseren. Zij helpen mensen die graag in Duitsland willen wonen en net over de grens gaan wonen zodat ze nog altijd dichtbij Nederland zijn.

Het bouwen van een huis is ook geen enkel probleem in Duitsland, in tegenstelling tot Nederland. Hier is het een bijzondere kans om een huis te kunnen bouwen, maar ook dan moet je maar net het grote bedrag hebben om dit te kunnen doen. In Duitsland is het eigenlijk niet bijzonder en de grondprijs kan wel 200 euro per vierkante meter lager liggen. Je bespaart hiermee dus bakken met geld en krijgt ook nog eens het huis van je dromen. Dit alleen is al genoeg reden om te kiezen voor een verhuizing naar Duitsland.

Oer-Hollands genieten met fietsknooppunten

Fietsroutes

Witte bordjes met een groene fiets en getal er op, wie kent ze niet. Verspreid over Nederland ligt een fietsnetwerk waarvan de knooppunten zijn aangegeven met deze bordjes. Tussen twee knooppunten ligt een route die voor fietsers fijn en gemakkelijk te rijden is. Sommige routes zijn de kortste afstand tussen twee punten en sommige ritten zijn toeristisch, ze zijn wat langer, maar ze zijn de extra meters zeker waard. Met de kennis over welke routes toeristisch zijn en welke zo snel mogelijk van punt a naar punt b gaan, zijn er geweldige fietsroutes uitgestippeld die langs de mooiste plekjes van Nederland gaan.

De kop van de Veluwe

Bij de Veluwe wordt vaak alleen gedacht aan de Nationale Parken, de Hoge Veluwe en Veluwezoom. Maar de Veluwe is groter, veel groter en gaat een stuk verder door naar het noorden. In dit ‘vergeten’ stuk Veluwe ligt de gemeente Epe, precies tussen Zwolle en Apeldoorn, tussen de Veluwe en de IJssel. De uitgestippelde fietsroutes in en rond de gemeenste Epe geven een diversiteit die weinig andere plekken hebben.

Van alle markten thuis

De kortste van deze uitgestippelde fietsroutes gaat vanaf Epe langs Emst en Vaassen en weer terug. Onderweg valt er te genieten van ambachtelijk ijs, een theehuis in een authentieke molen en een middeleeuws kasteel, de Cannenburch. Voor zij die wat meer de Veluwe op willen is er een fietsroute langs het Verscholen Dorp, een onderduikerskamp waar de hutten die er in 1943-1944 stonden zijn herbouwd. Als laatste is er de mogelijkheid om zowel te genieten van de Veluwe als van de IJssel, een wat langere route, maar zeker een mooie. Deze route is ook erg leuk voor zij die van dieren houden omdat deze zowel langs een ezelboerderij als een schaapskooi gaat. Voor al deze routes en meer kunt u terecht op VVV Epe.

ANWB Camping Helfterkamp

Camping

Het is weer zomer en als je van kamperen houdt, dan is het tijd om een leuke camping uit te zoeken. Je wilt tijdens je vakantie natuurlijk het liefst zoveel mogelijk tijd doorbrengen met je gezin en ook lekker ontspannen of leuke dingen doen. Daarnaast is het fijn als de camping goed verzorgd is en goede voorzieningen heeft. Overweeg daarom eens de ANWB camping de Helfterkamp op de Veluwe. Lees snel verder om erachter te komen wat deze camping te bieden heeft.

Camping de Helfterkamp

Deze camping is een kleinschalige familiecamping, middenin de Veluwe. Er heerst hier een gemoedelijke sfeer, een beetje alsof je in een dorpje zit. De camping heeft een aantal belangrijke kenmerken. Zo heb je er ruime velden met hier en daar speeltoestellen. Het sanitair is zeer modern en heeft zelfs vloerverwarming. De receptie is gevestigd in een oude boerderij. Hier vind je ook de campingwinkel. Voor de kinderen is er een kinderboerderij, een speeltuin, een recreatieschuur en zelfs een animatieteam. Ze hoeven zich dus zeker niet te vervelen. Huisdieren zijn welkom en er zijn speciale gebieden waar ze kunnen loslopen. Daarnaast is er in de directe omgeving veel te doen, zoals mooie fiets- en wandelroutes maken over de Veluwe. Op de website van de camping, www.helfterkamp.nl, lees je wat de camping nog meer aan leuke dingen te bieden heeft.

De accommodaties

Er worden ruim 160 plaatsen verhuurd op de camping. Deze zijn ruim en goed verzorgd. Je kunt hier zowel met je eigen tent, camper of caravan komen, maar ook kiezen voor het aanbod van compleet ingerichte accommodaties. Zo is er de stacaravan voor twee tot vier personen. Je hebt er je eigen douche en toilet en het is er modern ingericht. Ook heb je er de beschikking over dekens, kussens, een tv, koffiezetapparaat en waterkoker. Als je met een groter gezin gaat, zijn er XL stacaravans beschikbaar. Een andere optie is de tourcaravan voor twee tot vijf personen. Binnen heb je een stapelbed voor drie kinderen. Ook beschikt de caravan over een grote voortent en picknicktafel. Als je wilt gaan voor maximaal comfort, dan kun je kiezen voor de vakantiebungalow. Deze heeft een nette tuin, vaatwasser en magnetron. Er is een tuinset en een picknicktafel. Alle accommodaties, tot de tenten aan toe, hebben elektra en wifi.