Wandelen op de Veluwe, actief tot rust komen

Wandelroutes Veluwe

De Veluwe staat bekend als één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Het natuurgebied kent dan ook oneindige mogelijkheden wat fietsen en wandelen betreft. De mogelijkheden zijn legioen en de natuur verveelt, door zijn diversiteit, nooit. Als je op zoek bent naar een mooie wandelroute op de Veluwe kun je vaak niet kiezen.

De Veluwe is een groot gebied en wordt verdeeld in meerdere gebieden. Het gebied van de gemeenten Heerde, Epe en Hattem wordt de Noord-Oost Veluwe genoemd. Vind jij het prettig om een al uitgezette wandeling te lopen? Ga dan eens bij de vvv van Epe naar binnen, hier is een speciale kaart verkrijgbaar waarin de uitgezette routes te vinden zijn. Ben jij iemand die liever zelf op pad gaat? Dan is er een kaart te koop waarbij je zelf je route kunt uitstippelen.

Op de Veluwe zijn genoeg horeca te vinden waar je even pauze kunt houden tijdens het wandelen en wat lekkers kunt eten of drinken. Wil jij je van te voren vast inlezen over de horeca? Check dan op www.vvvepe.nl de mogelijkheden op horecagebied.

Vaak wordt gedacht dat de Veluwe alleen voor de echte rustzoekers is, niets is echter minder waar. Ook voor kinderen is er meer dan genoeg te doen. Er zijn zelfs speciale kinderbelevingspaden. In de Gemeente Epe wordt dit ‘t Eperholt genoemd. Het zijn 3 verschillende paden met elk hun eigen wildthema. Soms kom je zelfs het wild echt tegen, maar sporen dat ze er zijn geweest zul je altijd vinden! Een belevingspad duurt ongeveer 1 a 1,5 uur staat garant voor ontdekken, speuren en beleven.

Wil je meerdere dagen wandelen, en meer van de Veluwe zien? Dan is een overnachting erg geschikt voor jou. Op www.vvvepe.nl vind je de mogelijkheden wat betreft overnachten. Van een camping tot een groepsaccommodatie, alles is mogelijk. Wil jij op een actieve manier tot rust komen? Lekker van de natuur genieten en je weer even helemaal opladen? Trek je wandelschoenen aan en ontdek de Veluwe!

Leave a Reply

Your email address will not be published.